Nieuws

Plannen is meer dan het maken van een rooster

Regelmatig wordt gesproken over personeel en personeelskosten. De personeelsplanning daarentegen staat minder vaak op de agenda van de directie. Gek eigenlijk, want de planning heeft grote impact op de twee eerstgenoemde. Zo verhoogt een professionele planning de productiviteit en tevredenheid van medewerkers. Daarnaast ben je met een duidelijk planningsbeleid beter in staat om adequaat in te spelen op veranderingen.

Plannen is meer dan het maken van een rooster

Hoe groter het personeelsbestand, hoe groter vaak ook de operationele uitdagingen. Overwerk, ziekteverzuim, ontevredenheid onder het personeel, personeelsverloop, hoge kosten… je wilt het voorkomen maar hoe? Het antwoord is: overzicht en inzicht.

Goede software stelt organisaties in staat zo efficiënt mogelijk te plannen. Maar dankzij de beschikbare en relevante data in het systeem kan je ook voorspellingen doen voor toekomstige situaties. Hierdoor is het mogelijk om sneller in te spelen op veranderingen, de juiste investeringen te doen en de personeelsplanning continu te verbeteren. Zo kunnen we recht doen aan het oude gezegde: “Voorkomen is beter dan genezen.” Hoe mooi is dat?

Roosteren en beleid maken zouden daarom altijd hand in hand moeten gaan.

Met PLNR klaar voor de toekomst

Met de tools van PLNR kan je roosters maken op de meest efficiënte manier en tegelijkertijd sturen op vraag, kwaliteit en financiën. Forecasting geeft inzicht in de benodigde capaciteiten, zodat de planning hierop kan worden afgestemd. Bovendien kan er zo meer gefocust worden op de lange termijn. Iets wat essentieel is voor een optimale planning. Door data slim in te zetten kan je voorspellingen doen over de resultaten van morgen.

Ervaar de voordelen zelf

Met PLNR creëer je inzicht en overzicht in de personeelsplanning. Benieuwd naar alle voordelen? Wij vertellen je graag meer over de specifieke mogelijkheden voor jouw organisatie. Neem vrijblijvend contact op.

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet