Nieuws

Samenwerking met Bergman Clinics

Na 4 jaar van implementatie, ontwikkeling en groei, heeft Bergman Clinics het contract met PLNR voor een langere periode verlengd.

We verstevigen daarmee de samenwerking en intentie om te investeren in PLNR en deze verder te ontwikkelen voor Bergman Clinics en de ZKN – Zelfstandige Klinieken Nederland. De samenwerking zal erop gericht zijn de planning software nog beter te laten aansluiten bij de (strategische) planprocessen van Bergman Clinics en voor de eindgebruikers nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen om verdere groei en professionalisering van Bergman Clinics te faciliteren.

De ondertekening door Fred Kramer(PLNR) en Mark Snijders(Bergman) werd uiteraard gevierd met heerlijk taartjes voor het Bergman/PLNR team, maar ook voor het gehele kantoor van Bergman.

Te gast bij Planbizz

Onlangs waren wij online te gast bij Planbizz.

“Planbizz introduceert…is een videoreeks waarin wij jou een kijkje geven binnen het grote aanbod van Workforce Planning software. In elke aflevering zetten wij een leverancier in het middelpunt. Hiermee ontvang je waardevolle inzichten die jou kunnen helpen bij de zoektocht naar de best passende Workforce Planning software voor jouw organisatie. In deze aflevering introduceren wij PLNR”.

“PLNR levert planning software voor de zorgsector. PLNR is geen kant-en-klare planning software, maar zij denken en ontwikkelen continu met jouw organisatie mee. Hierdoor is hun oplossing altijd afgestemd op jullie wensen en doelen.”

Gemotiveerd tot aan het pensioen

Goed plannen maakt het verschil

Het maken van een goede planning is altijd een grote uitdaging, juist in de zorg. Hoe maak je een zo eerlijk mogelijke verdeling tussen de verschillende diensten (nacht-, weekend-, dagdienst), zodat iedereen er blij van wordt?

Plannen is meer dan het maken van een rooster

Regelmatig wordt gesproken over personeel en personeelskosten. De personeelsplanning daarentegen staat minder vaak op de agenda van de directie. Gek eigenlijk, want de planning heeft grote impact op de twee eerstgenoemde. Zo verhoogt een professionele planning de productiviteit en tevredenheid van medewerkers. Daarnaast ben je met een duidelijk planningsbeleid beter in staat om adequaat in te spelen op veranderingen.

Nooit meer discussies over de onregelmatigheidstoeslag

Als je in de zorg werkt en veel onregelmatige diensten draait, ziet elke loonstrook er anders uit. Voor veel medewerkers is het bijhouden van de toeslagen en het controleren van de loonstrook daarom vaste prik. Zijn de toeslagen wel op de juiste manier verwerkt? Helaas blijkt dit in de praktijk regelmatig mis te gaan, wat vervolgens tot discussies leidt. Tijd om het anders aan te pakken!

Geld besparen met plannen: 3 musthaves

Veel zorgorganisaties puzzelen de planning nog steeds in elkaar met Excel-sheets, Word-documenten en kladblaadjes. Soms zelfs met een bestaande planapplicatie ernaast. Zonde, want een goed doordachte planning bespaart geld. En daar zijn slechts 3 elementen voor nodig.  

Zelfroosteren is een illusie

Steeds meer organisaties in de zorg kiezen voor zelfroosteren om werknemers meer invloed te geven op hun planning en zo de tevredenheid te verhogen. De intentie is goed, maar in de praktijk blijkt dit niet te werken. Drie redenen waarom zelfroosteren een illusie is, én de oplossing om het wel te laten slagen.

Sponsor van Het BeterBoek

Wij nemen deel aan het maatschappelijke zorgproject “Het BeterBoek” voor de kinderafdeling en dagbehandeling van het Alrijne Ziekenhuis te Leiderdorp, Leiden en Alphen a/d Rijn.. Een ziekenhuisopname is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis. Zeker voor heel jonge kinderen. Een goede voorbereiding en begeleiding kunnen veel angst en onzekerheid wegnemen. Het BeterBoek helpt hierbij. Mede dankzij onze deelname krijgen kinderen die opgenomen of behandeld worden gratis Het BeterBoek van Bureau Méteau uitgereikt!