Nieuws

Vaccinatieprogramma GGD’s valt of staat met inzicht én overzicht

Er kunnen nog zoveel vaccinaties geleverd worden, maar als de GGD’s hun planning niet op orde hebben, loopt het vaccineren onnodig vertraging op. Dit wil je als GGD te allen tijde voorkomen. Belangrijk dus om de controle te behouden. Dit begint met een professionele planning, want in coronatijd schiet Excel simpelweg tekort. 

Complexe planning

Tijdens de coronacrisis zijn de werkzaamheden van GGD’s flink opgeschaald. Ook de komende maanden zal de druk hoog blijven – wellicht wordt er binnenkort zelfs overgestapt op 24/7 vaccineren. Door de toegenomen werkzaamheden hebben GGD’s momenteel te maken met zowel vaste, flexibele als tijdelijke contracten. Dit maakt het plannen een stuk complexer. Bovendien gaat het niet alleen om het rond krijgen van de planning, maar het zo efficiënt mogelijk plannen. Er moet daarom meer focus komen te liggen op het voorspellen en in kaart brengen van de benodigde capaciteit, zodat de werkzaamheden en medewerkers goed op elkaar afgestemd kunnen worden. Alleen zo kan er efficiënt gepland worden. 

Inzicht in de benodigde capaciteit 

PLNR ondersteunt onder andere GGD Brabant-Zuidoost met het plannen van hun werkzaamheden en personele inzet rondom het vaccineren en testen tijdens de coronacrisis. Geen Excel meer, geen losse tools, maar één systeem dat inzicht geeft in de benodigde capaciteit en de planning overzichtelijk maakt. PLNR biedt onder andere: 

  • Een overzicht van de werkzaamheden;
  • Een overzicht van de benodigde hoeveelheid personeel;
  • Een overzicht van de benodigde kwalificaties;
  • De mogelijkheid om grote aantallen beschikbaarheden te tonen; 
  • Arbeidstijdenwet controle. 

Blijf baas over je planning 

Benieuwd welke mogelijkheden PLNR nog meer biedt voor GGD’s of andere zorgorganisaties? Neem vrijblijvend contact met ons op! 

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet