Nieuws

Geld besparen met plannen: 3 musthaves

Veel zorgorganisaties puzzelen de planning nog steeds in elkaar met Excel-sheets, Word-documenten en kladblaadjes. Soms zelfs met een bestaande planapplicatie ernaast. Zonde, want een goed doordachte planning bespaart geld. En daar zijn slechts 3 elementen voor nodig.  

1. De juiste planner software

Om zo efficiënt mogelijk te kunnen plannen, heeft u één overzichtelijk systeem nodig met alle denkbare functionaliteiten, rapportages en koppelingen voor online dienstroosterplanning. Uiteraard moet de software ook per organisatie op de juiste manier ontwikkeld en geïmplementeerd worden, passend bij de wensen en doelen.

2. Een goed opgeleide planner

Met alleen de juiste software bent u er nog niet. Software is een hulpmiddel, maar geen enkele planningstool plant volledig zelf. Een goed opgeleide planner maakt hier het verschil. Hij of zij zorgt ervoor dat de samenstelling van het personeel en hun competenties altijd aansluiten bij de vraag, en probeert daarnaast de inzet van uitzendkrachten met kostbare toeslagen te beperken. Op deze manier verdient een goede planner geld voor uw organisatie.

3. Forecasting

Met de juiste software en een planner die hierin thuis is, is de basis gelegd voor een goed doordachte planning. Alleen forecasting ontbreekt nu nog. Forecasting geeft inzicht in de benodigde capaciteiten, zodat de planning hierop kan worden afgestemd. Bovendien kan er zo meer gefocust worden op de lange termijn. Iets wat essentieel is voor een optimale planning.

Aan de slag!

Naast het besparen van geld levert een goede planning uw organisatie ook andere voordelen op. Wilt u het in één keer goed doen? Als ervaren planners denken en ontwikkelen wij continu met u mee. Zo kunt u snel en eenvoudig sturen op vraag, kwaliteit én personeelskosten. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden voor uw organisatie: neem vrijblijvend contact op

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet